Advies m.b.t hoogbegaafdheid

Fragmenten uit mijn boek ‘Ben ik dan een slechte mama?’:

Hoogbegaafdheid is zoveel méér dan intelligent zijn alleen. Na de eerste shock voelde het bijna als een openbaring om dat te horen. 

Hoogbegaafde kinderen dragen in de meeste gevallen een rugzakje vol specifieke kenmerken die hen bij hun klasgenoten en leerkrachten niet altijd bijster populair maken. Zo zijn ze naast intelligent ook behoorlijk kritisch. Ze beschikken over een torenhoog -of hoger 😉- rechtvaardigheidsgevoel en zijn bijzonder nieuwsgierig. Iets simpelweg aannemen, doen ze over het algemeen niet (…)

Er zijn meerdere types hoogbegaafde leerlingen. Een enkeling studeert op twaalfjarige leeftijd af aan een of andere universiteit, als het kan in drie richtingen tegelijk. Maar dat gebeurt heel uitzonderlijk (…)

Hoogbegaafde personen zijn in sommige gevallen ook hoogsensitief. Omgekeerd geldt die stelling gelukkig niet. Ik ben zelf hoogsensitief, zeker op het vlak van licht en geluid. Ik kan je verzekeren: leven met één ‘hoog’ is al een hele uitdaging, met twee is op zijn zachtst uitgedrukt aartsmoeilijk. Hoe meer infoavonden en opleidingen ik volgde, hoe meer ik ervan overtuigd geraakte dat wij als ouders hoogbegaafdheid compleet verkeerd hadden ingeschat. En wij niet alleen. 

Hoogbegaafdheid valt niet te genezen. Integendeel. Als je het herkent en erkent, kom je in een wonderlijke, mysterieuze wereld vol kansen én uitdagingen terecht. Ik zei het eerder al, de wereld is over het algemeen heerlijk voor ‘gemiddeld’, maar onwaarschijnlijk uitdagend voor ‘hoog’ en ‘laag’ (…)

Gezinsbegeleiding

Wanneer

Dat kies je lekker zelf! Klik hier voor een afspraak.

Wat

Wellicht heb je al wel eens gelezen over hoogbegaafdheid. Of ben je net je zoektocht naar informatie gestart. Want wat is hoogbegaafdheid nu eigenlijk?

Hoogbegaafde kinderen zijn eigenlijk best ‘gewoon’, maar toch ook weer ‘anders’. Dat hoogbegaafdheid met intelligentie te maken heeft, dat weet iedereen. Maar het houdt
niet zomaar op met ‘intelligent’ zijn. Zijn ze echt zó perfectionistisch ingesteld? Waarom hebben ze zoveel moeite met onrechtvaardigheid? Hebben ze nu eigenlijk 2 (verschillende) leeftijden (cognitief vs. emotioneel)? Hoe gaan ze om met autoriteit? Stellen ze hun verwachtingen naar vriendschap niet te hoog? Halen ze altijd de hoogste score of net niet? Hoe leren ze eigenlijk? Heeft hoogbegaafd zijn enkel voordelen of ook een pak nadelen? Wat hebben hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit met elkaar gemeen? 
We bespreken je struggle en nemen je vragen onder de loep. We nemen onze tijd om concrete cases te bespreken, maar staan vooral ook stil bij jouw eigen energiegevers
-en vreters. Je gaat naar huis met een rugzak vol tips en tricks. 

Een stevige mentale opkikker!

Wat zijn de voordelen van een individueel traject?

 • Het traject volgt jouw tempo
 • Mijn focus ligt 100% op jou en je gezin
 • Het is de meest intensieve formule in het aanbod van 
  Attitude & Mindset
 • In samenwerking met:

Tarief

Intake 60€/60 minuten
Vervolggesprekken 60€/60 minuten of 75€/90 minuten
Klankbordgesprek (éénmalig) 75€/90 minuten

Kinderbegeleiding (basisschool of secundair onderwijs)

Wanneer

Dat kies je lekker zelf! Klik hier voor een afspraak.

Wat

Je hebt het even gehad!  
De lessen op school zijn vreselijk saai, de juffen en meesters uitermate vervelend. Je
bent -mogelijk- perfectionistisch van aard en je loopt je al geruime tijd te verschuilen achter uitvluchten, klasgemiddeldes en ik-kan-dat-niet-jes. Je hebt een vaste mindset die je belemmert in je doen en laten. We bespreken je struggle en ontleden je energievreters.
We bouwen samen aan een échte groeimindset en pompen je opnieuw vol ‘goesting’ om
er weer stevig tegenaan te gaan. 

Een behoorlijke duw in de rug, op weg naar je diploma.

Wat zijn de voordelen van een individueel traject?

 • We gaan er samen voor, jij én ik
 • We bepalen samen één (of meerdere) doelen én de weg ernaartoe, op basis van de methodiek van Carol Dweck
 • Het is ongetwijfeld leuker wanneer alles in de plooi valt,
  thuis én op school

Tarief

Intake 60€/60 minuten
Vervolggesprekken 55€/50 minuten
Lang traject
(10 gesprekken van +/-50 minuten)
525€
Klankbordgesprek (éénmalig) 75€/90 minuten

Schoolbegeleiding

Wanneer

Dat plannen we samen, in overleg met de (zorg)juf of (zorg)meester.

Wat

Op school loopt het niet echt van een leien dakje. Je kind lijkt ongelukkig, toont verveelgedrag of presteert onder zijn/haar niveau.
Je vindt het behoorlijk moeilijk om de juf of meester aan te spreken. Je weet niet hoe je je gedachten, ideeën en/of opmerkingen onder woorden brengt. Je wil de thematiek rond hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid, faalangst of demotivatie aanhalen, maar alleen voel je je als een vis op het droge. 
Samen bereiden we een constructief gesprek voor, bespreken we de must-haves en de nice-to-haves.
Toch nog de bibber in de benen? 

Geen probleem, ik kom graag met je mee!

Wat zijn de voordelen van een schoolbegeleiding?

 • Het welzijn van het kind staat voorop
 • Hoe meer neuzen in dezelfde richting, hoe beter
 • Hoogbegaafdheid is -binnen schoolomgevingen- een vaak ongekende thematiek

Tarief

Oudercontact op locatie 60€/60 minuten (pro rata)
Kilometervergoeding 0,40€/km