Motivatiecoach in of voor het onderwijs

Hybride jaaropleiding

Hé jij,

Ben je gepassioneerd door zowel persoonlijke groei als het inspireren van anderen? Wil je kinderen, studenten en jongvolwassenen helpen om hun volledige potentieel te benutten?  Deze opleiding tot motivatiecoach is jouw springplank naar een boeiende carrière in coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Een boeiende hybride jaaropleiding tot motivatiecoach in of voor het onderwijs:
een flexibele online cursus die je op eigen tempo kunt volgen, aangevuld met twee inspirerende live-dagen én een waardevolle intervisie.
Klaar voor?

We lanceren de online cursus tijdens de eerste live-dag op 18 oktober 2024 (tromgeroffel!) en we sluiten samen af met een tweede live-dag op 9 mei 2025.

We dompelen je onder in:

 • Motivatietools- en technieken
 • Oplossingsgericht coachen
 • Mentaal kapitaal vergroten
 • Het kind achter het gedrag (in geval van uitdagende thema’s zoals hoogbegaafdheid en faalangst)

Tijdens de eerste live-dag nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Alleen ga je sneller, samen geraak je verder! We koppelen zo het nuttige aan het aangename en het aangename aan het nuttige. Leren² doen we dus in het kwadraat 🙂

Na de live-dag krijg je toegang tot het leerplatform.

Je hebt de vrijheid om op je eigen tempo te leren én te oefenen, maar we raden je aan om onze suggesties te volgen voor een optimale ervaring. In 8 lessen van maximaal 90 minuten nemen we je mee doorheen een scala aan tips, tricks, technieken en methodieken. Met boeiende videofragmenten en handige werkdocumenten zorgen we ervoor dat jouw rugzak als motivatiecoach tot de rand gevuld wordt.

Last van het Imposter Syndroom?

Geen zorgen, onze WhatsApp-groep staat 24/7 voor je klaar. Op die manier kan je je vragen stellen of je case toelichten, op het moment dat jou uitkomt.

De kers op de taart van je traject is de tweede live-dag. We bundelen een laatste workshop over oplossingsgericht coachen met een boeiende intervisie. Great minds think alike, nietwaar?

Omdat successen gevierd moeten worden, klinken we die namiddag samen op een geslaagd traject. Je rijdt bovendien huiswaarts met een extraatje in handen.

Absoluut niet, want je hebt eveneens recht op twee individuele coachingsessies van telkens 60 minuten, op maat van jouw specifieke vragen, ideeën of cases. Mét koffie en een witte Leonidas-praline met nootje erbij. Of online, als je dat verkiest!

 • Voor alle coaches die werken met kinderen, jongeren of jongvolwassenen en er hun passie van maken om hen te begeleiden
 • Voor onderwijzend of ondersteunend personeel binnen of buiten het onderwijs
 • Voor huiswerk- en studiebegeleiders
 • Voor hulpverleners voor kinderen, jongeren of jongvolwassenen

Je volgt de opleiding vanuit je luie zetel of met een koffie vanachter je bureau. Hoe jij het wil! De live-dagen gaan door op een filevrije locatie in Limburg of in de Kempen. Het zal ongetwijfeld de verplaatsing waard zijn!

Wat maakt onze opleiding zo uniek?

 • Ervaren docente:
  Patsy Kerkhofs is auteur en eigenaar van praktijk Attitude & Mindset. Ze is als studiebegeleidster experte in haar vakdomeinen. Sinds 2020 geeft ze lezingen over het hele land voor de Christelijke Mutualiteit, de Opvoedingswinkels, Huizen van het Kind, scholen e.a. Ze biedt je in deze opleiding begeleiding en ondersteuning om je te helpen je vaardigheden te ontwikkelen en je zelfvertrouwen als coach of (zorg)leerkracht te vergroten.
 • Praktijkgerichte benadering:
  De opleiding wordt gespekt met tal van praktijkvoorbeelden, oefeningen en casestudy’s om je te helpen de geleerde concepten in de praktijk toe te passen. 
 • Flexibel studeren:
  Wij begrijpen dat het leven druk kan zijn, daarom bieden wij flexibele studieopties aan die aansluiten bij jouw schema. De opleiding mixt online lessen met 2 live-dagen net als 2 individuele coachingssessies.  
 • Opvolging:
  Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een attest van deelname. Maar onze ondersteuning stopt daar niet. We bieden workshop, webinars en terugkomdagen aan om je te helpen succesvol te zijn in je nieuwe carrière.

Klaar om een volgende stap te zetten? 

Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding en laat je inspireren om anderen te inspireren!

Minishoot Personal Branding • Patsy
Tarief

Het gehele traject*, cursus en werkmaterialen inclusief, kost 697 euro excl. btw.

Boek je vóór 30 juni 2024? Dan betaal je het early bird-tarief van 597 euro excl. btw.

Inschrijven doe je hieronder!

*opstart vanaf 6 deelnemers.

2024: VOLZET - Inschrijven is helaas niet meer mogelijk
2025: Wil je op de wachtlijst staan om het 1ste plekje te bemachtigen? Vul dan nu je gegevens in!

FAQ

Mocht dat jouw voorkeur hebben, contacteer ons dan even!

Je reservering is definitief zodra we je betaling mogen ontvangen.  Wanneer je annuleert tot 3 maanden vóór de start van de opleiding, dan krijg je 50% van je betaalde bedrag retour.  Wanneer je minder dan 3 maanden voor de start van de opleiding annuleert, dan krijg je 0% van je betaalde bedrag retour. 

Wow, klonk dat even serieus! 
Wel, we leggen het uit.  Aan de opleiding ging heel wat voorbereidend werk vooraf.  Voor ons natuurlijk een investering, een passie, een missie, zelfs een wens, maar we houden er liever geen financiële kater aan over 😉 

Je krijgt toegang tot ons leerplatform, waar je 8 videofragmenten en het bijbehorende materiaal vindt. Je kunt zelf kiezen wanneer je de 8 lessen doorloopt. Houd er echter rekening mee dat onze aanbevelingen leiden tot het beste resultaat. De opleiding is bewust verdeeld over een periode van 8 maanden. Na elk videofragment heb je 2 tot 4 weken de tijd om de theorie te implementeren en ermee te experimenteren in je praktijk, tijdens je les of op school.