Over mij

(Voor)naam:  Patsy Kerkhofs

Leeftijd:          41 jaar 

Ervaring:        HR, werving en selectie (+10 j) | Overheid (+6 j) | Training en Coaching (+13 j)

Studie:            Postgraduaat positieve psychologie

Passie:            Mijn gezin | studie- en loopbaanbegeleiding | persoonlijk leiderschap | attitude en mindset

Ik was destijds een modale leerling, motorisch traag maar voorzien van een immense portie wilskracht.
In mijn laatste jaar op de middelbare school -net toen men het woord diagnose al eens durfde laten vallen- werd ik ‘gelabeld’ met hoogsensitiviteit en een non-verbale leerstoornis (NLD). Tegen alle adviezen in trok ik alsnog naar Leuven om enkele jaren later -na een boeiende studententijd- af te studeren… mét onderscheiding. Mijn mindset was toen al buiten categorie.   

Ik trof in dezelfde, gezellige studentenstad tussen pot, pint en boeken mijn man. 
Huisje, tuintje, boompje: check! 
Zo’n 10 jaar later zweefden we op onze eerste roze babywolk en begin 2015 werkten we ons kwartet uiteindelijk definitief af: mission accomplished! 
Eén ding was van meet af aan vrij duidelijk: onze dochters hadden overduidelijk het snelle denken van papa  geërfd.
Mooi meegenomen! Dacht ik…

In de loop van hun schoolcarrière besefte ik dat slim zijn niet altijd gemakkelijk is. Integendeel! Ik realiseerde me dat mijn kinderen er -net als mij- niet vanzelf zouden geraken. Ik was destijds (motorisch) traag, zij (op alle vlakken) snel, maar op ons etiket stond hetzelfde: 
buitenbeentje.

Na enkele pittige jaren, zowel thuis als op school, kregen ze allebei het label hoogbegaafdheid. Over mijn (persoonlijke) ervaringen schreef ik het boek ‘Ben ik dan een slechte mama?’.  
Ik koos resoluut voor een professionele break, liet me begeleiden op dit onontgonnen terrein en ging opnieuw studeren.  Ik leerde ontiegelijk veel over leer- en gedragsstoornissen, hoogbegaafdheid, faalangst, (onder)presteren en… de invloed van attitude en mindset. Ik besloot om mijn eigen ervaring én -ondertussen- expertise te delen en een eigen praktijk op te richten. In mijn praktijk combineer ik -onder de vlag van Hoogbloeier- mijn passie, met name hoogbegaafdheid, met mijn oude vlammen: studie- en loopbaanadvies.  

Samengevat?

I turned my can’ts into cans and my dreams into plans.

Als ik dat kan, dan jij ook!
Liefs,

Patsy