Over mij

(Voor)naam:  Patsy Kerkhofs

Leeftijd:          39 jaar 

Passie:            Mijn gezin, maar ook persoonlijk leiderschap, attitude en mindset.

Ik was destijds een modale leerling, motorisch bijzonder traag maar voorzien van een immense portie wilskracht. In mijn laatste jaar op de middelbare school -net toen men het woord diagnose al eens durfde laten vallen- werd ik ‘gelabeld’ met hoogsensitiviteit en een non-verbale leerstoornis (NLD). Tegen alle (pms)adviezen in trok ik toch naar Leuven.  Ik studeerde enkele jaren later -na een boeiende studententijd- af… mét onderscheiding. Mijn mindset was toen al buiten categorie.   

Ik trof in dezelfde, gezellige studentenstad tussen pot, pint en boeken mijn man. 
Huisje, tuintje, boompje: check! 
Zo’n 10 jaar later zweefden we op onze eerste roze babywolk en begin 2015 werkten we ons kwartet uiteindelijk definitief af: mission accomplished! 
Eén ding was van meet af aan vrij duidelijk: onze dochters hadden overduidelijk het snelle denken van hun papa geërfd. Mooi meegenomen! Dacht ik…

In de loop van hun schoolcarrière besefte ik dat slim zijn niet altijd gemakkelijk is. Integendeel! Ik realiseerde me dat mijn kinderen er -net als mij- niet vanzelf zouden geraken. Ik was destijds (motorisch) traag, zij (op alle vlakken) snel, maar op ons etiket stond hetzelfde: 
buitenbeentje.

Na enkele pittige jaren, zowel thuis als op school, kregen ze allebei het label hoogbegaafdheid. Ik koos resoluut voor een professionele break en liet me begeleiden op dit onontgonnen terrein en volgde zowat elke beschikbare cursus over leer- en gedragsstoornissen, hoogbegaafdheid, (onder)presteren en… leerde ontiegelijk veel over attitude en mindset. Over mijn ervaringen schreef ik het boek ‘Ben ik dan een slechte mama?’.  
Begin 2020 kreeg ik mijn diploma ‘experte Hoogbegaafdheid’ in handen. Ik besloot uiteindelijk om mijn eigen ervaring én -ondertussen ook- expertise te delen en een eigen praktijk op te richten. In mijn praktijk combineer ik mijn nieuwe passie, met name hoogbegaafdheid, met mijn oude vlammen: school- en loopbaanadvies. 

Een perfecte combinatie, zo blijkt!